Iedereen heeft wel eens angst gevoeld. Angst voor de tandarts, angst om iets of iemand kwijt te raken… Ook topsporters hebben angst. Olympische atlete Esther Akihary weet door haar topsportleven alles over angst, de angst om te falen of de angst op een blessure. In een spannende setting gaat Esther je alles vertellen over angst, het ervaren en weren van angst en ze deelt haar persoonlijke ervaringen. Om vervolgens de tips uit de mental coachingsessie direct in de praktijk te brengen door het spelen van een virtual reality game, waar de angst daadwerkelijk voelbaar is.

Inhoud

In ‘Ren jij weg voor je angst?’ neemt Olympische atlete Esther Akihary je mee in een pakkend programma over angst. Als topsporter en vitaliteitscoach geeft ze een mental coachingsessie over angst. Wat is angst? Hoe kan je het beste omgaan met angst? Of misschien wel beter: Hoe kan je angst weren? Tijdens deze sessie zal ze haar ervaring als vitaliteitscoach combineren met haar persoonlijke ervaringen als topsporter. Na een inspirerende sessie zal Esther je meenemen in de wereld van virtual reality games. Na een korte uitleg kunnen de tips uit de coaching sessie in de praktijk gebracht worden, door je werkelijk te weren tegen angst op een luchtige en leuke manier. Om de angst werkelijk voelbaar te maken wordt er tijdens de game gebruik gemaakt van virtual reality brillen. Tussendoor is er de gelegenheid om met elkaar en vooral ook met Esther in gesprek te gaan! ‘Ren jij weg voor je angst?’ is het ideale programma voorafgaand aan een vrijdagmiddag borrel, voor een interactief onderdeel van een tandartsencongres of een leerzaam en interactief programma tijdens een personeelsuitje.

 

Inleiding Esther Akihary

Esther Akihary is een professioneel atlete, die zich heeft gespecialiseerd op de sprint. Eén van de hoogtepunten in haar carrière was het zilver op het EK Atletiek in Helsinki op de 4 x 100 meter. Naast haar topsportleven is Esther vitaliteitscoach en personal trainer. Als vitaliteitscoach schrijft Esther zelf cursussen rondom thema’s als beweging, voeding en beleving. Esther vindt veel dingen leuk en houdt er dan ook menig hobby op na, zoals schrijven, lezen en gamen. Bij zowel het lezen als het gamen staat het thema angst regelmatig centraal.

 

Waarom Esther Akihary?

‘Ren jij weg voor je angst?’ is een programma wat volledig aansluit bij Esther Akihary. Als topsporter en vitaliteitscoach heeft ze veel kennis, maar ook de nodige ervaring met angst. Daarnaast is Esther als topsporter altijd bezig met vernieuwing en innovatie en past virtual reality goed bij haar. De combinatie van een mental coachingsessie en een interactieve virtual reality game zijn Esther dus op het lijf geschreven.

In het kort

Duur programma: 2,5 uur.

 

Aantal personen: 10 – 25 personen

 

Wat krijg je: Een mental coaching programma over de omgang met angst, gevolgd door een interactieve game met virtual reality brillen waar de angst voelbaar is, gegeven door topsporter Esther Akihary.

 

Voor wie: Ideaal voor beroepen waarbij angst een factor is (tandartsen, artsenverenigingen, uitje voor huisartsenpraktijken), maar ook beroepsgroepen waar veel stress bij komt kijken en als luchtig, maar spannend personeelsuitje.

 

Kernwoorden: Interactief, combinatie van inhoudelijke training, virtual reality entertainment, angsten overwinnen, weerbaarheidstest.

Offerte aanvragen