Esther, Barbara en Hinkelien geven een kijkje in hun leven

  |   Geen categorie   |   No comment

De toppers van Thinc ahead Presents hebben een druk bestaan. Deze week geven Esther Akihary, Barbara van Bergen en Hinkelien Schreuder een kijkje in hun leven.

 

Esther Akihary

Als PUMA-atlete werd Esther geïnterviewd door Girls Love 2 Run. In een openhartig interview vertelt Esther over de ups en down die haar topsportcarrière met zich mee brengt. De passie en enthousiasme voor haar sport spat er vanaf. Wil je het hele interview lezen? Klik dan hier.

 

Maar Esther deelt ook haar verhaal over het feit dat ze niet is gekwalificeerd voor de Olympische Spelen op haar Facebookpagina, lees het hier.

 

Barbara van Bergen

Als één van de topsporters die mee gaat naar Rio de Janeiro was Barbara van Bergen op woensdag 27 juli aan de beurt om de social-accounts van Team NL over te nemen. Barbara gaf alle volgers van Team NL een inkijkje in haar dag, waar onder andere een oefenwedstrijd tegen Duitsland gespeeld werd. De Orange Angels wonnen de wedstrijd overtuigend. De dag van Barbara terug kijken? Ga dan naar @TeamNLtweets of kijk op haar persoonlijke Team NL pagina.

 

Hinkelien Schreuder

Afgelopen vrijdag liep Hinkelien Schreuder voor de eerste keer de vierdaagse uit. Voor Via Vierdaagse hield Hinkelien –als één van de 30 oud-topsporters die mee liep- een blog bij over haar voorbereidingen. Vorige week dinsdag moest Hinkelien er dan echt aan geloven en ze neemt ons mee in haar avontuur vol met schitterende omgevingen, de saamhorigheid en pijnlijke voeten. Lees het hier.

Read More

Bob de Voogd en Yorick de Bruijn in actie

  |   Geen categorie   |   No comment
Vorige en deze week kwamen onze sporters in actie op landelijk en internationaal niveau. Bob de Voogd streed met zijn club MHC Oranje-Zwart om de landstitel en Yorick de Bruijn kwam in actie op het EK Schoonspringen in Londen.

 

Vorige week donderdag speelde Bob de Voogd met MHC Oranje-Zwart de eerste wedstrijd om de landstitel tegen Amsterdam, in een  duel best-of-3-serie. De eerste wedstrijd werd in Eindhoven gespeeld en was het Amsterdam die met de punten weer terug ging naar Amsterdam. Oranje-Zwart verloor de wedstrijd met 2-1. In het tweede duel speelde Bob de wedstrijd uit in Amsterdam. De Amsterdammers wisten in de eerste helft al op 2-0 voorsprong te komen, waardoor het kampioenschap -bijna- uit het zicht leek voor Bob en Oranje-Zwart. In de tweede helft van het beslissingsduel wisten de Eindhovenaren hun rug te rechten en uiteindelijk bleken ze de sterkste te zijn door met 2-3 te winnen. Na deze winst moest er een derde en beslissende wedstrijd gespeeld worden. MHC Oranje-Zwart wist dit derde duel te winnen met 3-2, waaronder een goal van Bob! Hierdoor pakte Oranje-Zwart voor de derde keer achter elkaar de landstitel! Wij feliciteren Oranje-Zwart en Bob de Voogd met deze prachtige prestatie.

 

Yorick de Bruijn kwam gisteren in actie op het EK Schoonspringen in Londen. Hij kwam in actie op de 3 meterplank. Yorick wist na 6 rondes een score te behalen van 373.45 en stond daarmee virtueel op een 10e plek. En dat was gunstig, want de beste 12 kwalificeren zich voor de finale. Echter kwamen er nog een aantal springers in actie, na Yorick. Uiteindelijk kwam Yorick 000.45 punten te kort voor een finaleplek. Heel zonde, maar we zijn trots op de prestatie van Yorick!

Actiefoto Yorick de Bruijn
Bob de Voogd - landskampioen
Read More

Topsporters van Thinc ahead Presents zorgen voor een inspirerende avond in Utrecht

  |   Geen categorie   |   No comment

Afgelopen vrijdag 10 juli vond het allereerste Thinc ahead Presents evenement plaats. In opdracht van VvAA mocht Thinc ahead Presents een avondvullend programma verzorgen inclusief inspirerende (Olympische) verhalen en Amerikaanse barbecue.

 

De avond startte op het dakterras van het hoofdkantoor van VvAA in Utrecht, waar leden van de VvAA alumnivereniging onder het genot van een drankje verwelkomt werden. Al snel vervolgde het gezelschap de avond in het auditorium waar maar liefst vier (oud-)topsporters van Thinc ahead Presents op hen zaten te wachten, te weten Esther Akihary, Ralf van der Rijst, Hinkelien Schreuder en Bob de Voogd.

 

In het auditorium was een knusse “College Tour”-setting gecreëerd; onze sporters op het podium en de oud-studenten in de collegebanken. De avond werd aan elkaar gepraat door Claire Poorthuizen en Niels Cannegieter, zij vuurden hun vragen op de prominenten af. Al snel ontstond er veel interactie tussen de oud-studenten en de (oud-)topsporters en kreeg iedereen de gelegenheid zijn of haar prangende vragen te stellen aan Ralf, Esther, Hinkelien of Bob.

 

Olympische verhalen

Aan de sporters mocht alles gevraagd worden. Mooie en inspirerende verhalen over de vele hoogte- maar ook dieptepunten passeerden de revue. De worsteling van Esther tijdens haar Road to Londen in 2012, de zilveren medaille van Bob die hij graag verruilt voor een gouden in Rio de Janeiro, de afsluiting van een zwemcarrière met een zilveren Olympische medaille van Hinkelien of het belang van eigen keuzes maken door Ralf, het waren prachtige (Olympische) verhalen die het publiek in vervoering bracht.

 

Na bijna twee uur van ieders verhalen te hebben genoten, begaf de groep zich wederom richting het dakterras. Onder de blauwe lucht stond de barbecue al klaar. Onder het genot van een hapje en een drankje werden er nog vele mooie verhalen met elkaar gedeeld en konden de studenten de sporters persoonlijk ontmoeten.

 

Evenementen op maat

Met veel plezier kijken we terug op het avondvullende programma bij VvAA. We bedanken onze topsporters Hinkelien, Esther, Bob en Ralf, maar ook Big Boys Quality voor de barbecue en VvAA voor de gelegenheid om een evenement op maat te verzorgen. Met veel plezier hebben we afgelopen maand met VvAA gewerkt om een tailor-made bijeenkomst voor haar alumnistudenten te organiseren.

Read More