Altijd al eens in de huid van de presentator van Studio Sport willen kruipen? Of een mediaworkshop willen krijgen van een ex-topsporter? Sander Bisseling, ex-BMX’er en sportanalist bij de NOS, gaat samen met een presentator je alle kneepjes van het vak leren, middels diverse workshops. Sander en de presentator leren je de fijne kneepjes van hun vak door het geven van verschillende workshops, waarin je onder andere leert om van een autocue af te lezen, te presenteren voor de camera en te interviewen. Alle geleerde vaardigheden in de workshops worden aan het eind van het programma samengevoegd tot een ware Studio Sport-aflevering.

Inhoud

Oud-topsporter Sander Bisseling (BMX) en een presentator bundelen hun krachten in deze unieke mediaworkshop. In het SX Eindhoven wordt in groepen workshops gegeven over presenteren en interviewen. In deze workshops komen onderwerpen aan bod als presenteren vanaf een autocue, het interviewen van een passieve sportanalist en het commentaar leveren bij sportbeelden. Na deze leerzame, maar vooral erg leuke workshops worden de beelden vanuit de workshops aan elkaar gemonteerd. Om vervolgens met z’n allen de zelf gemaakte uitzending van Studio Sport te bekijken. De uitzending is een mooi aandenken aan een leerzame, maar vooral ontzettend leuke dag in SX Eindhoven!

 

Inleiding Sander Bisseling

Oud-topsporter Sander Bisseling heeft tot 2012 op het hoogste niveau in de BMX-wereld mogen acteren. Eén van zijn hoogtepunten was tijdens het wereldkampioenschap BMX in Adelaide (Australië, 2009), waar Sander vicewereldkampioen is geworden. Tijdens zijn loopbaan als topsporter was Sander al actief al sportanalist, zo gaf hij commentaar tijdens de Olympische Spelen van Beijing (2008) in de studio van NOS. Na zijn BMX-carrière is Sander nog steeds actief in het BMX. Hij geeft trainingen, maar heeft ook zijn carrière als sportanalist voortgezet. Zo gaf Sander afgelopen jaar tijdens het WK BMX in Rotterdam live commentaar vanuit Ahoy voor de NOS.

 

Waarom Sander Bisseling?

Tijdens zijn carrière was Sander gek op het maken van filmpjes tijdens het rijden en tijdens trainingskampen. Van deze filmpjes maakte hij altijd mooie compilaties, met bijpassende muziek en mooie effecten. Sander stond in de BMX-wereld hier bekend om. Bij het bekendmaken van zijn vertrek schreef de website BMX-Greenhoppers dan ook het volgende: “Wij wensen Sander het allerbeste toe en hopen dat hij nog vele mooie video’s en websites blijft maken!”. Na zijn carrière is Sander in de wereld van BMX gebleven, onder andere als sportanalist tijdens BMX-evenementen. De combinatie van presenteren, interviewen en video-editing is iets wat volledig bij Sander past.

In het kort

Duur programma: 4 uur.

 

Aantal personen: 8, 12, 16 of 20 personen.

 

Wat krijg je: Workshops om vaardigheden als presenteren, interviewen en het bewerken van videomateriaal te trainen. Om vervolgens deze componenten bij elkaar te voegen tot een ware Studio Sport-aflevering.

 

Voor wie: Bedrijven, hogescholen en andere instanties die vaardigheden als presenteren, interviewen en video-editing willen trainen. Maar ook uitermate geschikt als leuk en leerzaam personeelsuitje.

 

Kernwoorden: SX Eindhoven, SX Studio, media, interview, presenteren, videomateriaal bewerken, video-editing, Studio Sport.

Meer informatie of offerte aanvragen