Een vitaliteitscursus in een knusse setting die wordt onderbroken met mooie dagboekverhalen, gegeven door een topsporter. Met ‘Dairy Stories’ word je meegenomen in de wereld van vitaliteit, door Esther Akihary; een Olympisch atlete die door haar levensstijl als topsporter enorm geïnteresseerd is geraakt in vitaliteit. Met onderwerpen als beweging, beleving en voeding vertelt Esther over vitaliteit en worden tips gelijk in de praktijk gebracht. Het interessante verhaal over vitaliteit wordt onderbroken door persoonlijke intermezzo’s waarin Esther mooie verhalen uit haar persoonlijke dagboek verteld. Dagboekverhalen die stuk voor stuk te maken hebben met de worstelingen om zo vitaal mogelijk te leven. Tijdens zo’n persoonlijke sessie wil je niet continu aantekeningen maken, daarom zorgen wij ervoor dat er live, visueel genotuleerd word. Waardoor je een mooi en persoonlijk aandenken overhoudt en tegelijkertijd de tips uit Esthers verhaal niet snel gaat vergeten!

Inhoud

Met ‘Dairy Stories’ word je meegenomen in de wereld van vitaliteit, door Esther Akihary; een professioneel atlete die door haar levensstijl als topsporter enorm geïnteresseerd is geraakt in vitaliteit. Naast haar topsportleven is Esther daarom vitaliteitscoach geworden. Maar Esther is meer dan atleet en vitaliteitscoach. In haar vrije tijd is Esther een fanatiek schrijfster. Esther gaat op een interactieve manier en in een knusse setting je alles bij brengen over vitaliteit, wat ze afwisselt met persoonlijke, zelfgeschreven dagboekverhalen. Tijdens deze sessie zorgen wij ervoor dat alles visueel genotuleerd word, waardoor je niet zelf met pen en papier aan de slag hoeft te gaan. En op deze manier ontvang je een mooi en creatief aandenken en worden de handige tips van Esther niet snel vergeten!

 

Esther is gespecialiseerd in een drietal onderwerpen van vitaliteit; beleving, beweging en voeding. In een 2,5 uur durende sessie kan je kiezen om alle onderwerpen de revue te laten passeren of de focus op één of twee onderwerpen te leggen. Het programma wordt dus aangepast aan je eigen voorkeuren:

 

Esther Akihary: “Vitaliteit is de fysieke, emotionele en mentale vrijheid om jezelf maximaal te kunnen ontplooien en daarmee de kwaliteit van het leven te vergroten. Mijns inziens bestaat vitaliteit uit drie pijlers, te weten: beleving, beweging en voeding.

Beleving
Meer energie haal je niet alleen uit een blikje vleugels van een rode stier. Energie is ook iets dat speelt in onze hersenen. Dit kan zowel positieve als negatieve energie zijn. Beide hebben we nodig om vitaal te zijn. Stress is hiervan een mooi voorbeeld. Te veel stress is niet goed, maar helemaal geen stress maakt het leven niet meer uitdagend. De balans vinden staat centraal in de pijler beleving. Denk hierbij aan stressmanagement, maar ook aan het vinden van geluk en het ervaren van meer positieve emoties.

Beweging
Ook hierbij draait het om balans. De balans tussen te weinig of te veel bewegen, maar ook de wetenschap hoe je voldoende en ‘goed’ beweegt. Een vitalere houding achter je bureau, of juist gerichte oefeningen om je lichaam belastbaarder te maken op weg naar de Marathon van Eindhoven of de Ronde van Vlaanderen. Het valt allemaal binnen deze pijler.

Voeding
Ook voeding heeft een groot effect op vitaliteit. Dit onderwerp is de laatste paar jaar steeds hipper geworden. De hashtags #eatclean en #fitfood vliegen je om de oren, maar wat is nou goed? Het leren vitaal voeden staat centraal binnen deze pijler, want vitaal voeden is jezelf vitaal voelen!

Alle pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo heeft voeding ook invloed op stress, en andersom kan stress ook weer invloed hebben op ons eet gedrag. Sommige mensen gaan meer bewegen als ze zich gelukkig voelen, waar andere mensen zich misschien volproppen met eten als je overspoelt worden met emoties. Hoewel elke pijler een eigen rode draad heeft, behoren deze drie pijlers zonder twijfel alle drie onder de noemer vitaliteit. Wanneer je de balans kan vinden tussen de pijlers verhoog je daarmee automatisch de kwaliteit van het leven!”

Inleiding Esther Akihary

Esther Akihary is een Olympisch atlete, die zich heeft gespecialiseerd op de sprint. Eén van de hoogtepunten in haar carrière was het zilver op het EK Atletiek in Helsinki op de 4 x 100 meter. Naast haar topsportleven is Esther vitaliteitscoach en personal trainer. Als vitaliteitscoach schrijft Esther zelf cursussen rondom thema’s als beweging, voeding en beleving. Esther vindt veel dingen leuk en houdt er dan ook menig hobby op na, zo schrijft en leest ze erg graag.

 

Waarom Esther Akihary?

Als topsporter is Esther Akihary heel erg bewust bezig met beweging, voeding en beleving. Enthousiast en leergierig als Esther is was ze gedreven om alles over dit onderwerp te willen weten. Uiteindelijk is Esther zelf vitaliteitscoach geworden. Daarnaast schrijft Esther veel. De combinatie van een interactief programma over vitaliteit met persoonlijke intermezzo’s waarin Esther persoonlijke dagboekverhalen verteld, maakt dit tot een event dat niet beter tot uiting gebracht kan worden dan door Esther Akihary.

In het kort

Duur programma: 2,5 uur.

 

Aantal personen: 10 – 20 personen.

 

Wat krijg je: Een vitaliteitscursus in een knusse setting die wordt onderbroken met mooie, persoonlijke dagboekverhalen, gegeven door topsporter Esther Akihary.

 

Voor wie: Bedrijven en personen die op zoek zijn naar een vitalere levensstijl.

 

Kernwoorden: Knus, vitaliteit, bewegen, beleving, voeding, dagboekverhalen, visueel notuleren.

Offerte aanvragen